Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2025

Gösterim: 63

ÜNİVERSİTEMİZDE 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Bandırma Meslek Yüksekokulu tarafından “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi” dolayısıyla 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programı düzenlendi.Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Bandırma Belediye Başkanı Dursun MİRZA, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin ERÇAKAR, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap PALAZ ÇAKIR, Bandırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk BAŞ, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz ve basın mensupları katılım sağlamıştır.

Programa ayrıca Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Ümit AKIN, Merkezimizde görev yapan akademisyenlerimiz ve Türkçe Hazırlık Eğitimi alan öğrenci ve kursiyerlerimizde katılmıştır.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılışını Bandırma Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan SOLMAZ günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak gerçekleştirdi.

Program açış konuşmasının ardından yönetmenliğini Bandırma Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan SOLMAZ’ın üstlendiği “Çanakkale: Mücadelenin Ruhu” yapay zekâ film gösterimi ile devam etti. Tarihin en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Çanakkale Savaşı’nı ve savaşta yaşananları konu alan film, izleyiciler tarafından beğeni topladı. Filmin ardından Bandırma Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Burcu CAMGÖZ tarafından hazırlanan “Bir Hilal Uğruna” sahne gösterisi izleyicilerle buluştu. Duygusal anların yaşandığı gösteri, seyirciler tarafından büyük ilgi gördü.

Program, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.