Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2018

Gösterim: 2121

BANÜ-TÖMER Öğrencilerimize Yönelik Olarak Bursa Gezisi Düzenlendi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Suat Uğur’un merkez müdürlüğünü üstlendiği ve 19 farklı ülkeden gelen 100’den fazla uluslararası öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren BANÜ-TÖMER, 17 Kasım Cumartesi günü, tarihi Bursa şehrinin bütün maddi-manevi kültür ögelerini uluslararası öğrencilerimize tanıtmak amacıyla bir gezi düzenledi.

BANÜ-TÖMER Müdür Yardımcımız, Bandırma Meslek Yüksekokulumuz Öğr. Gör. Muhammed Salih Kapçı ve şube sorumlularımız; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Adnan Uzun ile Bandırma Meslek Yüksekokulumuz Öğr. Gör. Burcu Özdemir'in de katılım gösterdiği kültür gezisi oldukça verimli geçti.

Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezip, Bursa mutfağının çeşitli lezzetlerinden tadan uluslararası öğrencilerimiz, Türkiye anılarına bir yenisini daha eklediler. Uluslararası öğrencilerimiz; Gölyazı, Bursa Hayvanat Bahçesi, Ulu Camii, Kapalı Çarşı, Kozahan, Tophane, Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri'ni ziyaret ettiler. Bölgenin etnografik eserlerini ve kültürünü öğrenmek için gelen öğrencilerimiz, oldukça keyifli anlar yaşadı.

Üniversitemiz bünyesinde, 1 Ekim 2018 Pazartesi günü Türkçe hazırlık derslerine başlayan BANÜ-TÖMER, verdiği Türkçe eğitiminin yanı sıra, uluslararası öğrencilerimizi sosyal, kültürel ve sportif anlamda da desteklemeye büyük önem veriyor. Bu kapsamda ayrıca, uluslararası öğrencilerimize yönelik olarak, 23 Kasım Cuma günü, saat 15.30'da, üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu'nda "Sinema Günü" etkinliği de gerçekleştirilecektir.