Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018

Gösterim: 1546

“Türkçe Yaz Okulu 2018” Programı Uluslararası Öğrencilerinden Rektörümüze Nezaket Ziyareti

Yunus Emre Enstitüsü “Türkçe Yaz Okulu 2018” programı kapsamında 118 ülkeden 1000 uluslararası öğrenci Türkiye’de misafir ediliyor. Üniversitemiz de bu kapsamda 24 ülkeden 24 uluslararası öğrenciyi ağırlıyor. 

Program kapsamında, dün 09.00 – 12.30 saatleri arasında Türkçe dersi alan uluslararası öğrenciler öğleden sonra ise üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. “Türkçe Yaz Okulu 2018” programı için Bandırma’da bulunan uluslararası öğrencileri makamında kabul eden Rektörümüz, dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret esnasında, misafir öğrencilerimize Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “İnanıyorum ki sizler, ülkelerinize döndüğünüzde Türkiye’nin, gönül dili olan Türkçe’nin ve üniversitemizin gönül elçileri olacaksınız. Sizin bu çalışmalarınızla ülkelerinizden çok sayıda öğrencinin eğitim için ülkemizi ve üniversitemizi tercih edeceğini umuyorum. Böylelikle ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, eğitim ve kültür alanındaki bu iş birlikleri sayesinde daha da gelişecektir. Hepinize derslerinizde ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. ” şeklinde konuştu. Ziyarette Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Suat Uğur da hazır bulundu.

Misafir öğrencilerimiz, oldukça verimli bir şekilde geçen derslerin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile tanışmaktan ve Rektörümüzün üniversite ile ilgili bilgi paylaşımından duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Aynı günün akşamında ise Erdek Meslek Yüksekokulu’nda Rektörümüz ile tekrar bir araya gelen uluslararası öğrencilerimiz, kendi ülkelerinden getirdikleri hatıra hediyelerini Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e takdim ederek, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkkür ettiler.


Fotoğraflar